DISTRIBUIȚI

În această vară, în fiecare zonă a Constanţei, va fi deschisă cel puţin o grădiniţă cu program prelungit. Acestea vor funcţiona prin rotaţie, în lunile iulie şi august, perioadă în care se vor efectua şi lucrările de igienizare.

În ultimul timp, se înregistrează tot mai multe solicitări din partea părinţilor, care vor să îi ducă pe copii la grădiniţă şi în timpul vacanţei. Însă, specialiştii spun că nu este cel mai bun lucru pentru cei mici, deorece aceştia devin mai agitaţi pe timpul vacanţei.

‚‚Acești copii prezintă un comportament agitat, sunt obosiți după atâtea lecții, așa că noi, psihologii, îi sfătuim și îi rugăm pe părinți să se gândească mai profund la nevoile copiilor lor. Am constatat că sunt părinți care nu lucrează, care au cu cine să își lase copiii și totuși, ei aleg să îi lase în instituțiile care se ocupă de îngrijirea lor, ceea ce nu este normal. Copiii ar trebui să stea cu părinții, să meargă în concediu sau cu bunicii și în același timp, cadrele didactice ar trebui să își ia concediu’’, a declarat Tania Dumitrescu, directorul grădiniţei Amicii din Constanţa.

Sunt frecvente situaţiile în care cadrele didactice îşi pierd zilele de concediu pentru că nu le pot efectua la timp, fiind nevoie să lucreze şi pe durata vacanţei de vară, mai spune Tania Dumitrescu.

redactor online – Doina Sîrbu / foto – unsplash.com