DISTRIBUIȚI

Cătălin Ţibuleac este noul Guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. La scurt timp de la numirea în funcţie, noul Guvernator a acordat un interviu, în exclusivitate, colegului nostru Valentin Lungeanu.

În primul rând, să ne spuneţi dacă vă aşteptaţi la această numire?

Nu pot să vă spun că mă aşteptam la această numire, dar cel puţin de un an şi jumătate sunt dedicat şi implicat alături de o echipă inimoasă şi echipa, vorbesc despre o echipă exinsă – Primării, Consiliu Judeţean, Industria Ospitalităţii, ceea ce înseamnă promovarea şi dezvoltarea turismului în judeţul Tulcea, implicit în Delta Dunării. Această numire, nu pot să spun că era aşteptată, dar undeva vine şi continuă ceea ce am reuşit să facem în ultimul an şi jumătate.

Care ar fi priorităţile dumneavoastră în ceea ce priveşte Delta Dunării, acum că sunteţi Guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării?

Ca să o luăm la nivel, ce înseamnă Delta Dunării, la nivel general, primul lucru care trebuie făcut sau măsurile trebuie să se concentreze pe ceea ce înseamnă dezvoltarea Deltei într-o armonie – biodiversitatea cu dezvoltarea economico-socială a comunităţilor locale. Este cel mai important lucru. Până la urmă, putem avea o Deltă superbă, dar dacă nu susţinem comunităţile să se dezvolte şi să vină şi să sprijine ceea ce înseamnă biodiversitatea şi până la urmă turismul. Să nu uităm că turismul reprezintă al doilea pilon de dezvoltare a judeţului Tulcea alături de agricultură, ori lucrurile acestea trebuie făcute în armonie. Discutând strict de câteva aspecte administrative la Administraţia Rezervaţia Biosfera Delta Dunării, orice manager ştie şi aici discutăm de un ABC al managmentului, că dacă nu ai o resursă umană motivată atât profesional cât şi financiar, lucurile nu pot funcţiona corect. Trebuie să vedem cum putem creşte nivelul de salarizare al funcţionarilor din ARBDD. Mai departe, toate celelalte planuri de management, implementarea măsurilor, modificarea legii Rezervaţiei, sunt priorităţi şi vor reprezenta priorităţi ale mandatului pe care îl încep astăzi.

redactor online – Doina Sîrbu / foto – facebook Cătălin Ţibuleac