DISTRIBUIȚI

Filmul ”Mano a Mano”, regizat de Louise Courvoisier (Franţa), a fost declarat joi marele câştigător al secţiunii Cinefondation în cadrul celei de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, conform site-ului oficial al competiţiei.

Premiul al doilea a fost câştigat de pelicula „Hieu” (Richard Van, SUA).

Al treilea premiu al secţiunii Cinefondation din acest an a fost acordat producţiilor cinematografice „Ambience” (Wisam Al Jafari, Palestina) şi „Duszyczka” (Barbara Rupik, Polonia).

Condus de Claire Denis, juriul din care au făcut parte Stacy Martin, Eran Kolirin, Panos H. Koutras şi Cătălin Mitulescu, a înmânat cele trei premii atribuite la secţiunea Cinefondation în cadrul unei ceremonii care a precedat proiecţiile peliculelor câştigătoare, în cinematograful Bunuel din Cannes.

Ajunsă la cea de-a 22-a ediţie, secţiunea Cinefondation a cuprins în acest an 17 filme, alese dintre cele peste 2.000 de propuneri expediate de şcoli de cinematografie din lumea întreagă.

Creată în 1998 de Gilles Jacob, fost preşedinte al Festivalului de la Cannes, secţiunea Cinéfondation este dedicată tinerelor talente ale celei de-a şaptea arte.

redactor online – Doina Sîrbu / sursă – AGERPRES