DISTRIBUIȚI

Scorul obţinut de reprezentantul Marii Britanii la concursul Eurovision 2019, clasat pe ultimul loc în finala acestei competiţii, a fost micşorat cu cinci puncte, după o analiză care a dovedit că organizatorii au comis o eroare în momentul calculării punctajelor finale, informează joi Press Association.

Organizatorii au operat această rectificare şi au anunţat că piesa „Bigger Than Us”, interpretată de Michael Rice, a obţinut în realitate 11 puncte în finala de sâmbătă seară, nu 16 puncte, aşa cum s-a afişat la finalul concursului.

Eroarea s-a produs în urma unui calcul eronat ce a fost utilizat pentru a crea un scor înlocuitor după ce votul juriului din Belarus a fost anulat, au anunţat reprezentanţii EBU (European Broadcasting Union), organizatorul concursului Eurovision.

Într-un comunicat oficial, organizatorii au invocat „o eroare umană” şi au spus că regretă enorm această greşeală.

Primele patru poziţii din finala concursului Eurovision 2019 – inclusiv primul loc, ocupat de câştigătorul Duncan Laurence, reprezentantul Olandei – au rămas neschimbate.

Cântecul interpretat de Duncan Laurence, „Arcade”, a câştigat şase puncte şi a ajuns la un total de 498 de puncte. În schimb, punctajul Norvegiei a fost diminuat, iar această ţară a coborât în clasament o poziţie – de pe locul al cincilea pe locul al şaselea.

Decizia juriului din Belarus a fost anulată după ce voturile sale din semifinală au fost făcute publice, încălcând astfel regulamentul concursului.

redactor online – Doina Sîrbu / sursă – AGERPRES