DISTRIBUIȚI

Nu toate hotelurile de pe litoral sunt deschise în minivacanţa de 1 Mai a declarat Dragoş Răducanu, prim-vicepreședintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Acesta a precizat că mai sunt unităţi de cazare la care încă se fac lucrări de renovare necesare după sezonul de iarnă şi care nu vor fi gata la timp pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai:

„Nu deschide toată lumea pentru că, cel puțin în sudul litoralului și în partea de nord a Mamaiei sunt investiții foarte mari, sunt multe hoteluri care mult timp au fost scoase din circuitul turistic, iar acum reintră. Din cauza vremii neprielnice pentru construit, pentru renovat, nu se pot termina lucrările la data de 1 Mai și atunci toți hotelierii își doresc să poată primi măcar de la 1 iunie clienții. Deci nu o facem că nu vrem noi, ci din celelalte două motive – nu ne permite vremea și, în al doilea rând, pentru că s-a orientat turistul român să vină numai în perioada 15 iulie – 15 august sau maxim 1 septembrie“, a declarat Dragoș Răducanu.

El a mai spus că pentru deschiderea sezonului estival, investitorii din turism fac lucrări care îi costă în medie  500 de euro/cameră pentru renovare şi dotare.