DISTRIBUIȚI

În perioada 3-5 mai, în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe, turiştii sunt aşteptaţi la Minifestivalul Scrumbiei.

Eduard Acsente, organizatorul evenimentului, ne-a prezentat câteva reţete de preparare a scrumbiei:

„Scrumbia se poate prepara în foarte multe feluri. În primul rând, noi avem câteva metode foarte simple – marinatul de scrumbie, care se face cu o rețetă tradițională și este extraordinar, se topește în gură, apoi batogul de scrumbie, scrumbia sărată 24 de ore și după aceea desărată și uscată la soare, foarte gustoasă, scrumbia afumată, după care avem foarte multe rețete de gătit scrumbia, dintre care malasolca, grătarul de scrumbie, chiftelele de scrumbie și toate celelalte“. 

Eduard Acsente, organizatorul Festivalului Scrumbiei de la Sfântu Gheorghe a mai declarat că într-una dintre seri se va organiza şi o degustare de caviar.

Foto – Radio Constanța