DISTRIBUIȚI

Anul acesta amenzile pentru cei care intră fără permise de acces individual, cu barca sau mașina, în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării vor fi mai mari și se vor aplica de către echipe mixte, în parteneriat cu Jandarmeria și Poliția. Acestea vor fi la fel de mari și în cazul nerespectării altor reguli de comportament în Rezervație.

Permisele se pot procura de la automatele Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, de la Centrele de Informare din perimetrul rezervaţiei, precum și online, de pe site-ul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

În premieră anul acesta există un automat și la Vadu. Tot de anul acestea vor fi și mai vizibile delimitările de ariile strict protejate ale rezervației.

„Îndemn pe toată lumea să intre pe site-ul Rezervației, să-și ia permisele de intrare individuale – care costă de la 5 lei pe zi intrarea. Sunt variante multiple. Spre exemplu, 30 de lei pe an este mult mai rentabil, pentru că la plajă s-ar putea să vii de 5 ori și-atunci merită să-ți iei pe tot anul. Se poate arăta și de pe telefonul mobil, oamenii au toată informația pe site, toate prețurile și își pot face online permise. La Sulina, la Sfântu Gheorghe și la Gura Portiței sunt niște centre de informare, de unde se pot cumpăra aceste permise. Există două automate și la Tulcea“, a declarat Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Mălin Matei Mușetescu.

Pentru barcă, permisul costă 100 de lei pe an. Permisul de pescuit sportiv în Delta Dunării, recreativ, este gratuit.

În această perioadă este prohibiție și se poate pescui doar în incintele private din Delta Dunării.

„Cei care vor să meargă la Vadu-Corbu, găsesc aceste automate. Anul acesta nu vom mai avea niciun fel de toleranță pentru cei care forțează nota și merg pe zone interzise cu corturile. Îi vom descuraja de la primele apariții“, a spus Guvernatorul Mălin Mușetescu.

Amenzile sunt cuprinse între 300 și 500 de lei. ARBDD anunţă că va face razii împreună cu Jandarmeria și cu Poliția.

„Anul acesta vom resemnaliza zonele strict protejate – intrările în canale, ghioluri și unde se poate face plajă. Le-am stabilit cu Institutul Național de Cercetări Delta Dunării, fiind o zonă antropizată și unde de ani de zile se face plajă…O să punem niște limite, să fie foarte vizibile. Atenție mare, fiind plajă neamenajată, nu avem salvamari și există pericolul de înec“, a mai spus Mălin Mușetescu.