DISTRIBUIȚI

Prinţul Harry şi vedeta americană de televiziune Oprah Winfrey vor lucra împreună la crearea unei serii documentare despre sănătatea mentală care va fi difuzată de Apple, a anunţat miercuri Palatul Kensington, citat de AFP.

Seria îşi propune să împărtăşească „poveşti ale unor personalităţi remarcabile, care au făcut faţă celor mai dificile situaţii, oferind posibilitatea de ne înţelege mai bine pe noi înşine şi anturajul nostru”, a precizat într-un comunicat prinţul Harry, adăugând că este „incredibil de mândru” să lucreze cu Oprah Winfrey.

Ducele de Sussex şi vedeta de televiziune sunt „co-creatori şi producători executivi” ai acestei serii „în mai multe episoade”, a anunţat Palatul Kensington, fără a dezvălui detalii despre difuzarea acesteia. Demersul lor se bazează, în parte, „pe munca de lungă durată depusă de Prinţul Harry în privinţa problemelor şi iniţiativelor în materie de sănătate mentală”, se afirmă în comunicat.

În 2017, Harry, fratele său, William şi soţia acestuia, Kate, au lansat Heads Togheter, o structură destinată strângerii de fonduri şi susţinerii proiectelor dedicate asistenţei celor care suferă de boli mentale, luptând în acelaşi timp împotriva stigmatizării celor afectaţi.

În acelaşi an, Harry a recunoscut că a trecut printr-o perioadă de „haos total”, în timp ce se apropia de vârsta de 30 de ani, care l-a împins să caute sprijin psihologic pentru a depăşi trauma provocată de moartea mamei sale, prinţesa Diana, în 1997, în urma unui accident de maşină la Paris.

În vârstă de 34 de ani, Harry va fi în curând tată, soţia sa Meghan, de 37 de ani, urmând să nască un copil la sfârşitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai.

sursa – AGERPRES

redactor online – Doina Sîrbu