DISTRIBUIȚI

O petiţie pe internet pentru eliberarea rapperului 21 Savage, reţinut la Centrul de imigrări din Atlanta, Georgia (SUA), a depăşit 400.000 de semnături, în condiţiile în care tot mai multe celebrităţi îşi fac auzite vocile în favoarea artistului de cetăţenie britanică, relatează sâmbătă EFE.

Rapperul, pe numele său real Sha Yaa Bin Abraham-Joseph, este reţinut de duminica trecută la Centrul pentru imigranţi (U.S. Immigration and Customs Enforcement – ICE) din Irwin. În urma arestării sale după o operaţiune a poliţiei, artişti de hip-hop precum Cardi B, Nicki Minaj, Meek Mill şi Jay Z i-au trimis dovezi de sprijin.

Jay Z a angajat chiar un avocat pentru a obţine eliberarea solistului în vârstă de 26 de ani. „Scoate-l de acolo şi vezi ce s-a întâmplat”, a declarat avocatul Alex Spiro postului NBC, despre cererea lui Jay Z atunci când l-a angajat.

Fără să dea detalii, Spiro a comentat că rapperul britanic este reţinut „în condiţii inumane” la acest Centru pentru imigranţi, denunţat de nenumărate ori de activişti.

Rapperul 21 Savage din Atlanta a fost reţinut la 4 februarie de responsabili ai ICE, pe motiv că artistul, originar din Marea Britanie, nu mai are viză valabilă pentru Statele Unite. Rapperul a venit în SUA în iulie 2005, la vârsta de 12 ani şi de atunci nu a mai plecat, deşi viza lui expirase un an mai târziu.

Un purtător de cuvânt al ICE a declarat că rapperul a fost reţinut în vederea deportării.

Reţinerea lui 21 Savage are loc într-un moment în care artistul se află la vârful carierei sale. El a lansat până acum două albume, descriind viaţa dură cu care s-a confruntat crescând în Atlanta, marcată de droguri şi de arme – dintre care ultimul „I am > I was” a ajuns pe primul loc în topul Billboard 200.

21 Savage este nominalizat la Premiile Grammy, care se desfăşoară duminică 10 februarie, la categoria Cea mai bună înregistrare a anului, pentru piesa ‘Rockstar’ – o colaborare cu Post Malone.

Sursa: Agerpres