DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Japanese Masazo Nonaka, who was born 112 years and 259 days ago, eats his favorite cake as he receives a Guinness World Records certificate naming him the world's oldest man during a ceremony in Ashoro, on Japan's northern island of Hokkaido, in this photo taken by Kyodo April 10, 2018. Nonaka died at the age of 113 on January 20, 2019, local media reported. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS/File Photo ATTENTION EDITORS -THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN.

Japonezul Masazo Nonaka, care la 113 de ani deţinea titlul de cel mai vârstnic bărbat din lume, a murit duminică în casa lui din Hokkaido, relatează EFE.

Decesul a avut loc în oraşul Ashoro, din insula Hokkaido, au confirmat rude ale bărbatului, care în momentul în care au încercat să-l trezească de dimineaţă şi-au dat seama că acesta murise în somn.

Potrivit familiei sale, Nonaka, care se deplasa în scaun cu rotile, se bucura încă de viaţă uitându-se la meciuri de sumo la televizor, citind ziarele şi făcând băi termale o dată pe săptămână.

Masazo Nonaka era titularul recordului Guinness de cel mai vârstnic bărbat din lume din 10 aprilie 2018.

Bătrânul s-a născut la 25 iulie 1905 în Ashoro, oraşul în care a decedat duminică. Soţia sa, Hatsuno, cu care Nonaka are cinci copii, a decedat în 1992.

Japonia a deţinut numeroase recorduri ale celor mai longevive persoane din lume. Cel mai longeviv bărbat din lume a fost japonezul Jiroemon Kimuro, care a murit la 12 iunie 2013, la vârsta de 116 ani.

În ce priveşte femeile, recordul îl deţine franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la 122 de ani şi 164 zile.

Cea mai longevivă femeie din lume este în prezent japoneza Kane Tanaka, în vârstă de 116 ani şi 18 zile.

Sursa – Agerpres