DISTRIBUIȚI

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, intenţionează să vorbească mai mult în 2019 pe teme care abordează principalele îngrijorări din domeniul reţelelor de socializare, relatează Press Association.

Zuckerberg a promis că va organiza o serie de discuţii publice, o dată la câteva săptămâni, pentru a pune în dezbatere viitorul tehnologiei împreună cu lideri şi experţi din domeniu, după ce anul 2018 a fost unul dificil pentru Facebook, marcat de îngrijorări legate de securitatea datelor personale şi analiza impactului ştirilor false precum şi a altor informaţii distribuite prin intermediul platformei.

„Provocarea mea pentru 2019 este să organizez o serie de dezbateri publice despre viitorul tehnologiei în societate”, a spus Zuckerberg.

„Oportunităţile, provocările, speranţele şi anxietăţile. O dată la câteva săptămâni voi discuta cu lideri, experţi, oameni din comunitatea noastră din diferite domenii şi voi propune formate diferite pentru ca discuţiile să fie interesante. Toate vor fi publice, fie pe paginile mele de Facebook şi Instagram sau pe alte platforme.”

Antreprenorul de 34 de ani a recunoscut că efortul va fi o ”provocare personală”, dar că demersul este necesar pentru a modela viitorul tehnologiei în societate.

„Sunt inginer şi obişnuiam să îmi formulez ideile şi să sper că acestea vorbesc de la sine”, a continuat şeful Facebook. „Dar, având în vedere importanţa activităţii noastre, această abordare nu mai este suficientă”.

„O să ies mai mult în faţa publicului, mai mult decât sunt obişnuit să o fac, şi o să mă implic mai mult în astfel de dezbateri despre viitor, compromisurile care ne aşteaptă şi direcţia în care vrem să mergem.”

Demersul vine în contextul presiunii crescânde ca Facebook să fie mai transparent în privinţa practicilor sale ca urmare a unor incidente precum scandalul Cambridge Analytica.

Zuckerberg a fost audiat în noiembrie de un comitet internaţional pe tema ştirilor false, după ce a refuzat să participe la o sesiune de întrebări din partea politicienilor, la Westminster.

Sursă – agerpres