DISTRIBUIȚI
Petrecăreţi din toate colţurile lumii să pregătesc să sărbătorească Anul Nou cu festivităţi şi focuri de artificii, relatează DPA.
Statul insular Samoa, situat în Pacific, va fi primul care va marca trecerea în 2019 după ce, în urmă cu şapte ani, a trecut la fusul orar vestic.
Decizia a dat fusul orar înainte cu 24 de ore, calendarul din Samoa sărind peste ziua de 30 decembrie 2011 şi trecând direct la data de 31 decembrie.
Samoa va fi urmată de metropolele de la antipozi Auckland, din Noua Zeelandă, şi Sydney, din Australia, unde, în portul oraşului, sunt aşteptate până la 1,5 milioane de persoane pentru a admira faimoasele focuri de artificii.
În Japonia, Anul Nou va fi întâmpinat de sunetul clopotelor templelor budiste, care vor răsuna de 108 ori – numărul dorinţele pământeşti  pe care o persoană trebuie să le învingă pentru a atinge nirvana.
În Edinburgh, zeci de mii de persoane sunt aşteptate să ia parte la celebrările de Hogmanay (Revelionul scoţian), în timp ce biletele pentru focul de artificii din Londra, cel mai mare spectacol de acest fel din Europa, s-au epuizat.
Cea mai mare petrecere de Revelion din Germania va avea loc la Poarta Brandenburg din Berlin, unde vor concerta, printre alţii, Eagle Eye Cherry şi Bonnie Tyler, iar la miezul nopţii petrecăreţii vor putea admira un spectacol de artificii şi lumini laser.
La New York, măsurile de securitate vor fi sporite, iar în Times Square sunt aşteptate până la două milioane de persoane care vor asista la tradiţionala coborâre a globului de cristal în ultimele secunde din 2018.
Los Angeles şi Honolulu vor completa petrecerile din Statele Unite, în timp ce Buenos Aires şi Rio de Janeiro se vor număra printre cele mai căutate destinaţii de Revelion din America Latină, informează Agerpres.
Sursa: RRA