DISTRIBUIȚI
A black synthetic-blend jacket Michael Jackson wore on his 1989 Bad World Tour is pictured in this photo provided by Julien's Auctions, October 25, 2018. Julien's Auctions/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO ARCHIVES/NO RESALES MANDATORY CREDIT u0009

Jacheta de culoare neagră purtată de Michael Jackson în primul său turneu individual, ”Bad”, s-a vândut sâmbătă la New York cu 298.000 de dolari, de aproape trei ori mai mult decât estimarea iniţială, în cadrul unei licitaţii care a inclus şi obiecte deţinute de Prince, Madonna sau John Lennon, au anunţat organizatorii, potrivit Reuters.

Jacheta, a cărei valoare a fost estimată iniţial de casa de licitaţii Julien’s Auctions la suma de 100.000 de dolari, poartă pe spate semnătura lui Jackson realizată cu un marker permanent argintiu şi a fost purtată de cântăreţ în timpul turneului mondial ”Bad”, în perioada 1987-1989.

Alături de haina purtată în videoclipul ”Thriller”, care s-a vândut la licitaţie în 2011 contra sumei de 1,8 milioane de dolari, jacheta vândută sâmbătă este una dintre cele mai emblematice obiecte din garderoba regretatului artist.

Obiectele care i-au aparţinut lui Jackson sunt printre cele mai căutate de colecţionari, după moartea subită a cântăreţului în 2009, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze accidentale cu un anestezic pe care-l lua pentru tulburările de somn.

Jacheta din ”Bad” a fost vândută de omul de afaceri şi antreprenorul din Texas Milton Verret, alături de alte 100 de obiecte din vasta sa colecţia rock ‘n roll.

Licitaţia denumită ”The Icons & Idols: Rock-N-Roll” s-a desfăşurat timp de două zile şi a inclus, printre alte obiecte, chitare electrice la care au cântat Bob Dylan, Paul McCartney, Eric Clapton şi componenţii trupei U2, The Edge şi Bono.

O chitară la care a cântat Prince în ultima sa apariţie pe scenă din 2016 s-a vândut pentru 156.250 de dolari, iar jacheta de motociclist pe care cântăreţul a purtat-o în filmul ”Purple Rain” din 1984 s-a vândut pentru 37.500 de dolari, potrivit organizatorilor.

O parte din suma încasată în urma licitaţiei va merge către organizaţia nonprofit MusicCares, administrată de organizatorii premiilor Grammy, Recording Academy, şi care oferă muzicienilor asistenţă medicală şi alte servicii.

Sursa – agerpres