DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost pus sub acuzare luni, sub suspiciunea că ar fi încercat să vândă jurnalele furate şi alte obiecte care i-au aparţinut fostului lider al trupei The Beatles, John Lennon, relatează Reuters.

Suspectul, identificat de procuratură sub numele Erhan G., a încercat să vândă obiectele prin intermediul unei case de licitaţii din Berlin, de la care a primit un avans de 785.000 de euro (884.000 de dolari), au precizat autorităţile într-un comunicat.

Printre obiectele furate în 2006 din locuinţa văduvei lui Lennon, Yoko Ono, şi aduse apoi la Berlin, se află scrisori, înregistrarea unui concert Beatles şi o pereche de ochelari care i-au aparţinut lui Lennon.

Este vorba şi despre ultimul jurnal al lui Lennon, încheiat la 8 decembrie 1980, ziua în care artistul a fost împuşcat mortal la New York.

În jurnal, apare şi o însemnare care face referire la întâlnirea programată în acea dimineaţă dintre Lennon, Ono şi fotografa Annie Leibovitz. În urma întâlnirii, a fost realizată fotografia în care Lennon apare nud alături de Ono, într-un pat, publicată apoi în ianuarie 1981 pe coperta revistei Rolling Stone.

„Alte documente, o ilustraţie şi o altă pereche de ochelari purtată de John Lennon au fost găsite ascunse în maşina suspectului”, a spus procuratura, precizând că bărbatul este acuzat de primire de bunuri furate şi conspiraţie la fraudă.

Poliţia a menţionat că suspectează că obiectele au fost furate de fostul şofer al lui Ono, după care au fost duse în Turcia şi la Berlin în 2013 sau 2014.

Autorităţile s-au sesizat după ce obiectele au fost găsite de