DISTRIBUIȚI

Delta Dunării a avut din nou un sezon bun, iar ultimele date statistice arată o creștere de peste 20%. Spre deosebire de litoral, în Deltă a crescut numărul turiștilor străini datorită măsurilor guvernamentale din ultima perioadă, dar și a promovării agresive la nivel internațional, a precizat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Despre promovarea turismului în Delta Dunării s-a discutat, luni, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Uzlina, în județul Tulcea.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a prezentat principalele proiecte pentru dezvoltarea turismului: podul peste Dunăre, drumul expres Constanţa – Tulcea, modernizarea aeroportului Delta Dunării, spitalul regional. „Turismul este principala ramură a economiei locale prin care județul poate crește foarte mult“, a subliniat Horia Teodorescu.

De asemenea, unul dintre proiectele inedite prezentate de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării se referă la promovarea unor pachete turistice pentru Crăciun și Anul Nou.

O altă idee inedită este lansarea unor concursuri de patinaj pe canalele înghețate ale Dunării, evenimente care ar atrage turiști în destinație  în perioade de extrasezon.

Reporter: Monica Comșa

Foto: Monica Comșa