DISTRIBUIȚI

Pensiunea din Bran, de unde în cursul nopţii trecute şase persoane dintr-un grup de 22 au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov după ce au servit cina, a fost amendată cu 2.400 de lei, pentru „nerespectarea trasabilităţii şi etichetării”, a informat vineri, printr-un comunicat de presă, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov.

”În urma controlului efectuat s-a reţinut o cantitate de 52 kg carne şi produse din carne, brânzeturi şi alimente procesate. S-a dispus închiderea blocului alimentar în vederea igienizării, inclusiv a tuturor spaţiilor de depozitare pentru materii prime şi produse finite. De asemenea, s-a solicitat recontrolul stării de sănătate a personalului unităţii, în regim de urgenţă. S-au prelevat probe de apă şi probe de sanitaţie, vineri, 26 octombrie, ora 13,00, după terminarea operaţiunilor de igienizare”, potrivit sursei citate.

Cei 22 de turişti aflaţi în pensiune au servit cina joi seara, în jurul orei 21.00, respectiv o gustare rece formată din telemea, brânză în coajă de brad, slănină, jumări, un preparat mixt-grill, papanaşi precum şi băuturi alcoolice.

”În jurul orei 2.30, doi medici oficiali din cadrul DSVSA Braşov s-au prezentat la pensiune şi au efectuat un control de fond în urma căruia s-au constata următoarele: din totalul turiştilor, şapte au prezentat un tablou clinic caracterizat printr-un sindrom diareeic însoţit de vărsături. Şase dintre turiştii bolnavi au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, fiind externaţi la ora 5.00, cu diagnosticul de dispepsie acută şi s-au întors la pensiune. Au fost verificate documentele însoţitoare la materiile prime existente în unitate, acestea au fost coroborate cu realitatea faptică din spaţiile de depozitare. S-a verificat trasabilitatea de la materia primă la produsul finit, au fost verificate carnetele de sănătate ale personalului propriu al pensiunii şi s-au prelevat probe din produsele alimentare existente în pensiune”, reiese din comunicatul DSVSA Braşov.