DISTRIBUIȚI

La ora 9:00, s-a declanşat exerciţiul SEISM 2018, constând în aplicarea concepţiei naţionale de răspuns post-seism. Întrucât este vorba de o simulare, nu trebuie să vă panicaţi. Aceasta a fost şi motivul pentru care posturile regionale de radio au fost cuplate la postul naţional Radio România Actualităţi până la ora 10.

Este cel mai mare exerciţiu de acest gen desfăşurat de  structurile din subordinea Ministerului de Interne în ultimii 20 de ani. Potrivit scenariului, Bucureştiul a fost lovit de un  cutremur de 7,5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

Au fost alertate toate unităţile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din ţară se deplasează spre Capitală. La Ciolpani a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei” – informează MAI. De la Constanţa, echipaje ale ISU Dobrogea, iar de la Tulcea, pompieri ai ISU Delta participă la exerciţiu. La ora 10:30 la sediul Ministerului Afacerilor Interne, va avea loc o conferinţă de presă, susţinută de către secretarul de stat  Raed Arafat, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice“, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Foto: IGSU