DISTRIBUIȚI

Salvamontiştii au reuşit marţi, după câteva ore, să-i recupereze pe doi turişti germani, care suferă de hipotermie, după ce şi-au petrecut noaptea în Munţii Făgăraş, la refugiul Călţun, însă nu sunt echipaţi corespunzător pentru vremea de afară, a anunţat Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

„Echipa Salvamont a ajuns la cei doi turişti de la refugiul Călţun. Aceştia prezintă o hipotermie uşoară şi nu au echipament adecvat condiţiilor meteo. Stratul de zăpadă măsoară circa 30 de centimetri, este ceaţă şi viscol puternic. Vor fi însoţiţi până la complexul Piscul Negru pe Transfăgărăşan, in judeţul Argeş”, a explicat Şeful Salvamont Sibiu.

Potrivit sursei citate, marţi după-amiază se înregistrează minus 6 grade Celsius în zona unde se află turiştii şi salvamontiştii.

Cei doi turişti au sunat la 112 şi au cerut ajutorul salvamontiştilor în cursul dimineţii. Turiştii le-au spus salvatorilor montani că au nevoie de sprijin, după ce i-a prins vremea rea luni în zona Vârfului Negoiu şi că nu sunt îmbrăcaţi şi echipaţi pentru vremea aspră din munte.

Sursa – agerpres