DISTRIBUIȚI

Cântăreţul britanic Ed Sheeran este primul cap de afiş ce a fost confirmat la ediţia de anul viitor a Festivalului Sziget din Ungaria, un eveniment muzical ce a fost supranumit echivalentul european al festivalului Glastonbury, informează PA.

Artistul britanic va susţine acest concert în cadrul turneului său intitulat European Tour 2019, ce va debuta cu un show la Lyon (Franţa), pe 24 mai, şi se va încheia cu un spectacol la Ipswich (Marea Britanie), pe 24 august.

În acest turneu european, Ed Sheeran va susţine pentru prima dată un concert în România, pe 3 iulie 2019. Potrivit site-ului oficial al artistului, show-ul va avea loc la Arena Naţională din Bucureşti. Biletele pentru acest concert vor fi puse în vânzare pe 27 septembrie la ora 12.00, precizează organizatorul de concerte Eventim.

În 2018, peste 565.000 de persoane au asistat la Festivalul Sziget – ce ocupă locul al cincilea în topul celor mai mari festivaluri din lume -, organizat pe Obuda, o insulă de 108 hectare aflată pe Dunăre, în nordul Budapestei.

Peste 1.000 de artişti au susţinut concerte timp de şapte zile în 2018 la Sziget, inclusiv rapperul american Kendrick Lamar, grupul Gorillaz şi trupa rock Arctic Monkeys.

Ed Sheeran şi-a lansat cel de-al treilea album de studio, Divide, în 2017. Acel material discografic a fost cel mai bine vândut disc din lume, anul trecut.

Ediţia din 2019 a Festivalului Sziget va avea loc în perioada 7-13 august.

Sursă: Agerpres