DISTRIBUIȚI

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Borșului de Pește al Deltei Dunării este organizată, anul acesta, în perioada 7-9 septembrie, la Crișan. Evenimentul este organizat de Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (A.N.T.R.E.C.) filiala Tulcea, în colaborare cu Primaria Comunei Crișan, în parteneriat cu agenția de turism pe apă VERADATOUR și cu susținerea Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Festivalului Borșului de Pește de la Crișan este conceput ca un eveniment de promovare a Deltei Dunării, prin natură și tradiții locale. În cadrul festivalului se vor organiza concursuri gastronomice care vor scoate în evidență cele mai bune reţete tradiţionale, pregătite de echipe de bucătari ce reprezintă comunitățile participante la eveniment. Conccursurile se vor desfășura timp de trei zile, fiind împărțite pe două sectiuni: 1. „Cea mai bună gastronomie deltaică”( plachie, saramură, proțap, etc.) și 2. „Cel mai bun borş de peşte”.

De asemenea, participanții la eveniment se vor putea bucura de folclorul local, interpretat de reprezentanți ai etniilor din Delta Dunării. La eveniment sunt așteptați peste 6.000 de turiști, alături de localnici. Printre invitați se numără reprezentanți ai instituțiilor publice centrale, județene și locale, precum și reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale și mass-media. Transportul va fi asigurat cu ajutorul cursei speciale Pasager NAVROM, ce are capacitatea de 300 de locuri. Îmbarcărilese vor face sâmbătă, 8 septembrie, și duminică, 9 septembrie, de la ora 8.00. Sosirea la Crișan va fi la ora 10.00, iar îmbarcarea pentru retur se va face, de la Crișan, la ora 17.00.