DISTRIBUIȚI

Aţi urcat vreodată în podul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa? Probabil că nu, însă cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC), vă dă această posibilitate, căci instituţia se alătură revoluţiei culturale şi găzduieşte, pentru o zi, cinci spectacole.

Astfel se va scrie o nouă pagină de istorie teatrală la Constanţa. Istoria şi teatrul au avut un parcurs comun încă de la începuturile omenirii, când primele manifestări teatrale au putut fi identificate în riturile tribale, spun organizatorii FITIC. În Antichitate apar marii teoreticieni ai teatrului, după ale căror învăţături ne ghidăm şi astăzi. Mai mult, în cetatea antică Tomis există un amfiteatru şi au existat o colonie de actori şi o trupă de gladiatori. Aşadar, ce loc poate fi mai potrivit pentru teatrul independent decât o întoarcere la origini şi o redinamizare energetică a prezentului printre mărturiile preţioase ale trecutului?

Sunteţi invitaţi aşadar, cu mic cu mare, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, în pod, duminică, 2 septembrie 2018, unde spectacolele se vor succeda după următorul program:

  • 13.00 Fata din curcubeu – Teatrul de Artă București
  • 15.00 Ghici cine intră pe fereastră! – producție Iulia Cristescu
  • 17.00 Mersul trenurilor – producție Andrei Adam
  • 19.00 Constelații – Teatrul de Artă București

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.