DISTRIBUIȚI

Scăldatul este interzis sau nerecomandat și astăzi de-a lungul litoralului românesc, de la Năvodari la Vama Veche. Salvamarii au arborat pe plajele din sudul litoralului steagul roșu de pericol și fac, din nou, apel către turiști să nu sfideze semnalul și să nu se aventureze în marea furioasă.

Atenți peste măsură ar trebui să fie părinții care merg cu copiii pe plajă. Nu îi lăsați să se joace nesupravegheați cu obiecte gonflabile  în apă. Curenții sunt deosebit de puternici și pot trage pe oricine, în fracțiuni de secunde, sub apă și în larg. Numai ieri, salvamarii și echipele ISU au salvat de la înec, în ultima clipă, 11 persoane!

De altfel, astăzi continuă la Eforie Nord, căutările pentru trupul neînsuflețit al unui tânăr de 29 de ani din Oradea, care s-ar fi înecat ieri în zona complexului Steaua de Mare.  Curenții periculoși îi pun în dificultate chiar și pe scafandri, care nu pot sta în apă prea mult timp.

Numărul deceselor prin înec a ajuns deja la 15, trei  dintre victime fiind copii. De asemenea, un tânăr care a fost la un pas să moarî înecat este acum internat în comă la spital.

Weekendul acesta meteorologii anunță temperaturi cu adevărat de vacanță. Sâmbătă și duminică, pe litoral, vor fi temperaturi în jurul a 30 de grade Celsius.

Pentru un weekend fără probleme respectați sfaturile salvamarilor și informați-vă înainte de a vă aventura în mare.

Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

Supravegheați copiii și informați-vă corect! E bine de știut! Când sub steagul roșu cu galben este arborat:

STEAGUL ROȘU – scăldatul este interzis

STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști

STEAGUL ALB/ NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor

CÂND NU ESTE NICIUN STEAG DE AVERTIZARE SAU ESTE DOAR STEAGUL ALB (opțional) e semn că aveți liber la distracție.