DISTRIBUIȚI

O delegație a comunelor Bîrla, din județul Argeș și Tufeni, din județul Olt, va prezenta, cu ocazia Zilei Marinei, la Constanţa, un spectacol comun susținut de Ansamblul folcloric „Floricica” din Bîrla, Ansamblul folcloric „Tufeneanca” din Tufeni și o formație de călușari cu tradiții istorice în domeniu.

Iniţiativa unui grup de marinari militari originari din localitățile respective, după cum se arată într-un comunicat oficial transmis Radio Vacanţa.

Tinerii artiști din cele două comune vor „povesti” publicului de pe litoralul românesc arta căluşului, cel mai renumit dans popular tradițional românesc din zona Olteniei și Munteniei.

Programul artistic va fi prezentat în ziua de 10 august 2018, ora 19.00, pe faleza din fața Comandamentului Flotei și în ziua de 11 august 2018, ora 10.30, în Portul Militar Constanța. Sâmbătă, 11 august 2018, artiștii vor participa la activitățile organizate în Portul Militar Constanța cu ocazia Zilei Porților Deschise în porturile militare. Ceremonia de încheiere a deplasării în Constanța a delegației comunelor Bîrla și Tufeni va avea loc la 11 august 2018, la bordul Navei-Școală Mircea.

„Organizatorii speră că, prin desfășurarea de activități de acest gen, mirajul mării și bucuriile vieții de marină vor atrage și în continuare la Constanța copii valoroși și talentați din mediul rural, care vor găsi în învățământul militar de marină (Colegiul Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza, Academia Navală Mircea cel Bătrân și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Amiral Ion Murgescu) o șansă irepetabilă de a iubi marea și de a sluji Marina Militară similară celei pe care au avut-o înaintașii lor“, afirmă contra-amiral (r) Niculae Ștefan, cetățean de Onoare al Municipiului Constanța și al comunei Tufeni, originar din comuna Tufeni, județul Olt, autor al volumului “De la Vedea la Marea cea Mare. Repere autobiografice”, 2017.

(foto ilustrativ)