DISTRIBUIȚI

Multe centre de informare şi promovare turistică din România funcţionează numai pe hârtie. Nu este însă şi cazul celui de la Eforie Sud, pe care l-am găsit amplasat în centrul localităţii, chiar vizavi de Băile Reci.

Centrul este aspectuos, dar şi bine organizat, după cum am putut afla de la Georgiana Zambilă, ghid turistic în cadrul punctului de informare şi promovare de la Eforie: „Îi interesează obiective turistice, îi interesează evenimente din zonă, îi interesează locaţii unde să facă plajă, unde să facă băi reci la nămol, sanatorii balneare“.

Informaţiile pe care turiştii le pot obţine aici nu sunt strict despre staţiunea Eforie, ci şi despre împrejurimi şi despre atracţiile litoralului şi judeţului Constanţa în general. Cei interesaţi pot găsi la centrul de informare turistică pliante, hărţi, însă pot obţine şi detalii despre obiectivele turistice de la personalul centrului de informare.

„Le oferim pliante, hărţi şi informaţii, din cunoştinţele noastre, despre obiectivele turistice. Oamenii sunt foarte mult interesaţi de excursii la cetăţi, la mănăstiri, în zonă, obiective, moschei, ce mai avem noi prin Dobrogea“, a mai completat Georgiana Zambilă.

Centrul de informare şi promovare turistică are încheiate protocoale de colaborare cu agenţii economici care organizează excursii pe litoral, astfel că la punctul de informare de la Eforie Sud, turiştii interesaţi pot găsi oricând informaţii proaspete despre ce, cum, când şi unde pot vizita pe durata vacanţei la mare.

Centrul de informare turistică funcţionează şapte zile din şapte cu program de la 09:00 dimineaţă, până după-amiază, la orele 17:00.

Activitatea punctului de orientare turistică este extinsă pe tot parcursului anului, nu doar cu predilecţie în sezonul estival.

„Funcţionăm inclusiv în timpul iernii, când avem nişte activităţi aici, facem şezătoare urbană, avem activităţi în care implicăm şi copiii, ateliere de creaţie; acum avem o mică expoziţie de costume populare“, ne-a mai dezvăluit Georgiana Zambilă.

De menţionat ar fi şi că, la Centrul de Informare şi Promovare Turistică de la Eforie Sud, pe lângă pliantele şi hărţile cu litoralul şi Delta Dunării, cei interesaţi pot obţine informaţii şi despre atracţii turistice din alte regiuni ale României.

Mai multe informaţii puteţi obţine şi la adresa: www.info-eforiesud.ro

Un material realizat de Cristina ILIUŢĂ