DISTRIBUIȚI

Pe 13 iulie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cartofilor Prăjiţi.

Primii cartofi prăjiţi s-au consumat în 1680 în Belgia, când localnicii au înlocuit peştele prăjit cu cartofii, iar obiceiul a fost preluat de mai multe popoare.

Unul dintre cele mai ciudate muzee alimentare din lume este Muzeul Cartofilor Prăjiţi de la Bruges.

Cercetătorii spun că nu trebuie să facem un obicei din consumul acestora, iar mulţi turişti aflaţi în vacanţă la mare sunt de acord cu ei:

„Nu sunt chiar sănătoși, pentru că uleiul în care sunt prăjiți ar fi de dorit să fie schimbat mai des“, spune un turist din Republica Moldova.

„Ne plac cartofii prăjiți, dar nu așa des. Am fost la școală la un eveniment despre legume și ne-a învățat că nu trebuie să mâncăm prea des cartofi prăjiți“, spune o fetiță.

„Am auzit de curând că există Ziua Cartofilor Prăjiți. Întâmplător, discutam cu colegele despre acest subiect și chiar întrebau și ele dacă o să mănânc cartofi prăjiți, le-am răspuns că nu, fiindcă luăm proporții“, spune  o altă doamnă.

Reporter: Carmen SECUIU

Discuții

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.