DISTRIBUIȚI

Turiștii sau constănțenii trebuie să știe că pot folosi spațiile celor care au închiriat locuri de parcare de la Primărie, dacă acestea sunt libere, doar ziua între orele 08:00 și 17:00.

Practic, deținătorii autorizației pentru  rezervarea locului de parcare nu au niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc. Deși plătesc taxă pe ele, sunt pasibili de amenzi începând de la 600 până la 1.000 lei dacă le blochează.

Măsura a fost adoptată de autoritățile locale pentru a diminua efectul lipsei acute de locuri de parcare din municipiul Constanța, mai ales pe timpul zilei.

Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reședință, se face prin autorizația de parcare, care va fi poziționată pe bordul autoturismului, la loc vizibil. Așadar, ar trebui să dispară plăcuțele și mecanismele care semnalizau și blocau fizic accesul pe locurile de parcare.

Pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este de regulă 08:00-17:00, dar el poate fi modificat individual pentru fiecare parcare. Pentru parcările mixte (de reședință și cu tarif orar), programul stabilit de regulă va fi 08:00-17:00, iar în restul intervalului locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor. Pentru parcările comerciale, beneficiarul are drept de folosință asupra locului de parcare pe întreaga perioadă a autorizației de rezervare loc parcare/contractului.

Autor: Carmen SECUIU