DISTRIBUIȚI

Deşi zilele acestea vremea nu pare deloc una de sărbătoare la malul mării, astăzi, în staţiunea Mamaia, a fost deschis, official, Festivalul Național de Creație și Interpretare „Mamaia Copiilor“ 2018.

La 18 ani de la prima ediție, festivalul continuă să promoveze fără întrerupere tinere talente, fiind, totodată, o rampă de lansare pentru artiști în devenire, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani. Astfel, Mamaia Copiilor confirmă încă o dată că este cea mai mare manifestare de acest gen din România.

Adrian Iorgulescu: „România nu a dus niciodată lipsă de talent, ci de promovarea acestor talente. Mamaia Copiilor asta își propune, să scoată la lumină tinere talente. Un exemplu foarte bun este Teodora Gaetanovici care, în decurs de câțiva ani, a ajuns de la un copil timid, dar foarte talentat, la o tanară artistă, pe drumul consacrării. A participat la Mamaia Copiilor, MusicAda, Eurovision, iar anul acesta este iar în concurs la acest festival.”

Viorel Gavrilă: „Mă bucur să constat că anul acesta sunt copii foarte talentați, preselecțiile au fost foarte dure, iar ei vor reprezenta cu adevărat și cu cinste muzica românească în viitor.”

Din cei peste 500 de copii înregistrați în concurs la secțiile de Interpretare, Creație și Show, în urma preselecțiilor, un număr de 120 de copii vor participa în finală. La secțiunea Creație s-au înscris în concurs un număr de 42 de lucrări, din care juriul a selectat 26 de piese pentru finală.

La sfârșitul acestei săptămâni, juriul format din nume sonore ale muzicii românești, Adrian Iorgulescu, Horia Moculescu, Mircea Drăgan, Geroge Natsis, Viorel Gavrilă, Nico, Corina Chiriac și reprezentanții TVR – Dan Manoliu și Bogdan Dragomir – și ai Radio Romania, vor decide câștigătorii Festivalului Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor 2018.

Liviu Manolache: „Fac un apel către autoritățile din Constanța să reia Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia pentru a asigura acestor copii continuitatea în dezvoltarea lor artistică. Festivalul Mamaia poate deveni pentru România ceea ce este festivalul Sanremo pentru Italia.“

Premiile acordate în cadrul festivalului sunt în valoare de 37.000 de lei, iar premiul pentru secțiunea de Creație oferit de UCMR-ADA este de 3.000 de lei.

Liviu Manolache: „Este momentul ca orașul Constanța să își găsească drumul spre cultura reală. Când ai o viziune unitară oferită de către specialiști, ai posibilitatea de a oferi și proiecte de calitate.”


Programul Festivalului Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor 2018 – Scena Cazino Mamaia

  • Marți, 10 iulie, ora 20:00 – grupele de vârstă 4-6 ani și 10-12 ani (Secțiunea Interpretare)
  • Miercuri, 11 iulie , ora 20:00 – grupele de vârstă 7-9 ani și 13-15 ani
  • Joi, 12 iulie, ora 20:00 – grupele de vârstă 13-15 ani și 16-17 ani (Secțiunea Interpretare și Secțiunea Show)
  • Vineri, 13 iulie – Secțiunea de Creație
  • Sâmbătă, 14 iulie, ora 21:00 – Festivitatea de premiere și Gala „Mamaia Copiilor 2018”