DISTRIBUIȚI

Să faci plajă la Vadu, adică pe teritoriul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, este o aventură, pe care mulți aleg să o trăiască.

Este o aventură începând de la drumul pe care îl parcurgi, plin de gropi și pe care nu poți să mergi cu mai mult de 25-30 km/h, până la accesul în Rezervație: permisele de intrare se achiziționează doar online. Indicatoarele se află la intrarea pe drumul pietruit din zona fostei fabrici de siliciu, aflată în ruină acum, și nu oferă informații cu privire la modalitatea de achiziționare a permiselor de intrare în Rezervație.

Oamenii care caută sălbăticia și frumusețea nealterată a naturii vor fi încântați să treacă printre cirezile de vaci, care pasc liniștite în baltă, să admire cuiburile berzelor, care-și hrănesc puii, dar și alte animale care nu pot fi găsite prin grădinile zoologice.

Plaja este liniștită, generoasă și adăpostită de dunele de nisip și oferă familiilor cu animale de companie și copii ceea ce nu găsesc în stațiunile aglomerate de pe litoral. Din păcate, pe o astfel de plajă trebuie multă atenție la scăldat, deoarece nu sunt salvamari să intervină în caz de necesitate.

Așa că, dacă doriți să vă relaxați în SĂLBĂTICIE, pregătiți-vă amortizoarele mașinilor, înarmați-vă cu multă răbdare și asigurați-vă telefoanele cu date mobile pentru obținerea permisului de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării!

Redactor – Cecilia Pătrăhău