DISTRIBUIȚI

Mai multe persoane au fost rănite vineri după ce un atacator a deschis focul într-un liceu din Texas, au anunţat autorităţile, care au precizat că situaţia este „sub control”, relatează AFP.

„S-a produs un incident în această dimineaţă într-un liceu, în care a fost implicat un atacator înarmat. Incidentul este în desfăşurare, dar este sub control. Au fost confirmaţi răniţi”, a precizat districtul şcolar din Santa Fe pe pagina sa de Facebook, fără a spune despre ce liceu este vorba.

Potrivit informaţiilor din presa americană, care citează surse oficiale, cel puţin opt elevi au fost ucişi.

Şeriful comitatului limitrof Harris a precizat anterior că este vorba de Santa Fe High School, în suburbia oraşului Houston.

Presa locală a relatat, făcând referire la surse poliţieneşti, că o persoană a fost arestată. Unele media au relatat că mai mult persoane ar fi fost chiar ucise.

„Cineva a intrat cu o puşcă şi a început să tragă, iar o fată a fost rănită la picior”, a declarat un martor pentru postul de televiziune local KTRK. Această sursă a precizat că mai mulţi elevi au început să fugă din liceu.

Richard Allen, părintele unui elev, a spus la acelaşi post de televiziune că a ajuns la faţa locului la scurt timp după ce a început atacul şi că a văzut mai multe persoane luate de ambulanţă.

„Fiul meu a spus că cineva a intrat în sala unde aveau loc cursurile de artă şi a început să tragă asupra multor elevi”, a afirmat el.

Sursă: Agerpres

UPDATE 

Un tânar în vârsta de 17 ani a fost acuzat de crimă în Texas, dupa incidentul armat care a avut loc, vineri, la un liceu din oraşul american Santa Fe.

Un profesor şi un elev pakistanez se află printre cei ucişi.

Adolescentul, care era elev la acest liceu, a folosit două arme deţinute legal de tatal său.

Politia a arestat un alt elev suspectat că este complice.