DISTRIBUIȚI

Ultramaratonul de 24 de ore „Alerg Pentru Autism“, inițiat de Centrul Terapeutic „Marea Neagră“ a ajuns, anul acesta, la cea de-a doua ediție, pe care a și încheiat-o cu un succes care a depășit chiar și așteptările organizatorilor, Cristina și Adrian Gemănaru.

De la o acțiune inedită și experimentală anul trecut, care a reunit 18 echipe de susținători inimoși, anul acesta a aliniat la start 41 de echipe, fiecare formată din 30 de concurenți. Pe lângă aceștia, s-au alăturat susținătorii lor, copii, tineri, adulți și chiar vârstnici, toți cu inima alături de cei care suferă de această nemiloasă afecțiune: autismul.

Una dintre noutățile de anul acesta a fost Cursa Copiilor, la care au participat peste 450 de copii, care pe lângă faptul că s-au distrat au conștientizat vă pot să ajute un seamăn de-al lor mai puțin norocos. După cum ne-a declarat psihologul Cristina Gemănaru, cea mai mare problemă a unei persoane cu dizabilități este acceptarea în societate, iar ei tocmai asupra acestui fapt doresc să atragă atenția.

Dacă la ediția de anul trecut scopul Maratonului a fost crearea unei Camere Virtuale, unice în România, pe scenariul „Grădiniță și Școală“, pentru a-i pregăti pe micuții cu autism să înțeleagă și să se adapteze la sistemul de învățământ de masă, în ediția de anul acesta fondurile strânse se vor duce către Plaja Terapeutică, acel concept care până la urmă se va realiza cu sprijin privat. Un sponsor a donat o parte din sectorul său de plajă, în zona Casino din Mamaia pentru această inițiativă, prin care persoanele cu orice tip de dizabilitate vor putea să se bucure de beneficiile soarelui și mării. Această plajă se va deschide de la 1 iunie anul acesta, ne-a mărturisit Cristina Gemănaru, care ne-a mai spus că un alt sponsor s-a angajat să doneze câte 1 leu pentru fiecare km alergat, așa că 40.000 de lei, obținuți astăzi, vor fi direcționați către Plaja Terapeutică.

Cât despre câștigătorii acestei ediții, putem spune că au fost toți cei care au participat, cu mic, cu mare, dar pe podium s-au clasat echipele CARPII, pe locul I, cu 2539 de km parcurși, pe locul secund  Rază de Speranță, cu 2184 de km și poziția a treia a fost ocupată de Jandarmeria Constanța, cu 1980 de km parcurși.

Am întâlnit azi mulți oameni frumoși și sensibili, care fie că reprezentau o instituție:  SPIT, Primăria Constanța, Crucea Roșie, fie o școală sau o asociație sau doar pe ei în nume personal, au vrut să arate că le pasă și că susțin persoanele care suferă. Doar așa lumea în care trăim poate evolua!

Redactor: Cecilia PĂTRĂHĂU