DISTRIBUIȚI
Poarta 6 - 1997

Ultima linie de tramvai apărută în municipiul Constanța a fost lansată pe 21 octombrie 1996. Potrivit www.ratc.ro, fosta linie 104 avea lungimea de 4,8 km cale simplă. A fost desființată după 7 ani.
Linia 104 avea următorul traseu:

Gara CFR – Abator – Km 4 – Poarta 6.

Câțiva pasionați de acest subiect au păstrat imagini cu tramvaiele și le-au expus pe site-urile flickr.com și http://tramwaysdumonde.skynetblogs.be. Vă prezentăm cum arătau atunci zonele prin care treceau traseele de transport în comun versus aspectul lor actual.

Nimic nu mai amintește de stația de la Gară a fostelor tramvaie 101 și 104.

Legătura între Gară și Poarta 6 este efectuată astăzi cu autobuzele de pe linia 2-43.

La Gară, pe sensul de mers spre Poarta 6, acestea opresc în stația de pe strada Theodor Burada, lângă vaporaș.

După ce plecau de la Gară, tramvaiele opreau în stațiile Piața Abator, Complex Abator și Clinica Veterinară (Km 4). Iată cum arată aceste zone astăzi.

La capătul podului care leagă Șoseaua Mangaliei de bulevardul Aurel Vlaicu (fostul pod de tramvai din Km 4-5), linia 104 intra cartierul Poarta 6, pe un traseu paralel cu linia de cale ferată.

Intrarea tramvaiului pe sub pod.

Tramvaiul își continua traseul pe strada Viorelelor.

Iată cum arată astăzi fostele stații din cartierul Poarta 6 ale tramvaiului 104.

Capătul de linia al tramvaiului 104 era în vecinătatea parcului din cartierul Poarta 6.

După dispariția tramvaielor, linia a fost suspendată, iar stațiile din Poarta 6 de pe sensul de mers spre Gară (Liceul Lucian Blaga și Navrom) au fost preluate de autobuzele de pe linia 2 (astăzi 2-43).

La ieșirea din cartierul Poarta 6, tramvaiul 104 circula printr-un părculeț neamenajat. Astăzi, spațiul pe care se aflau șinele a fost asfaltat și nu mai este folosit.

Sursa foto vechi: www.flickr.com, http://tramwaysdumonde.skynetblogs.be