DISTRIBUIȚI

Următoarea ediţie a galei MTV Video Music Awards va reveni în acest an la New York, pe 20 august, după ce a fost organizată în 2017 la Los Angeles, au anunţat reprezentanţii Viacom, grupul care deţine postul de televiziune MTV, informează AFP.

Va fi pentru a 17-a oară de la înfiinţarea în 1984 a acestor premii când ediţia se va derula la New York, unde evenimentul a fost organizat cu ocazia ediţiei sale inaugurale.

În 2018, gala MTV Video Music Awards va avea loc la Radio City Music Hall, o legendară sală de spectacole din New York, unde această ceremonie a mai avut loc deja de 11 ori.

Oraşul New York, considerat capitala culturală a Statelor Unite, a înregistrat astfel o nouă victorie în „lupta” pe care o duce cu Los Angeles pentru a obţine dreptul de a organiza ceremonii de atribuire a unor premii importante.

În schimb, după o scurtă întoarcere la New York în luna ianuarie, pentru prima dată după 2003, gala Grammy Awards va reveni la Los Angeles, unde va fi organizată cel puţin până în anul 2022.

Bazându-se pe influenţa tot mai pregnantă a clipurilor video în cultura populară, gala VMA organizată de MTV a devenit o veritabilă instituţie, care rivalizează deja cu evenimentele cele mai prestigioase din această industrie, mai ales cu Grammy Awards.

Evenimentul este adeseori mai animat decât concurenţa între artiştii nominalizaţi la aceleaşi categorii, fiind înzestrat cu elemente de actualitate şi reprezentând în acelaşi timp un teren fertil pentru controverse.

În 2015, rapperul Kanye West a susţinut un discurs de aproximativ 10 minute prin care a acceptat un premiu ce i-a fost atribuit pentru întreaga carieră şi şi-a anunţat cu acea ocazie candidatura la scrutinul prezidenţial american din 2020.

În 2013, cântăreaţa Miley Cyrus a executat o coregrafie mai mult decât sugestivă în timp ce dansa pe acordurile piesei „Blurred Lines” în duet cu Robin Thicke.

În 2009, acelaşi Kanye West a întrerupt discursul susţinut de Taylor Swift, care tocmai primise premiul pentru cel mai bun videoclip lansat de o cântăreaţă, declarând că Beyonce ar fi meritat să câştige acel trofeu.

Galele VMA, care recompensează înainte de toate videoclipurile muzicale, se diferenţiază de alte evenimente similare din industria de divertisment şi prin faptul că înfiinţează uneori categorii atipice, precum „cea mai bună luptă contra sistemului” şi „cel mai bun cântec al verii”.

Unele dintre trofee sunt atribuite de un juriu compus din profesionişti, în timp ce restul premiilor, în special cel acordat la categoria „cel mai bun artist debutant”, sunt acordate pe baza voturilor exprimate de public.