DISTRIBUIȚI

Patru tigri bengalezi au murit în ultima lună în sudul Nepalului, în pofida unei campanii menite să protejeze această subspecie ameninţată cu dispariţia, notează DPA.

Cel mai recent deces a avut loc duminică în Parcul Naţional Chitwan, situat la 120 kilometri sud-vest de Kathmandu, a declarat purtătorul de cuvânt al parcului, Nurendra Aryal.

„Nu suntem siguri ce i-a cauzat moartea, dar avem două ipoteze. Deoarece tigrii sunt animale teritoriale, el s-ar fi putut lupta cu un rival pentru teritoriu”, a explicat acesta. „De asemenea, putea să fi existat o luptă pentru o pradă între cele două animale, ce a avut drept rezultat moartea uneia dintre ele”, a completat purtătorul de cuvânt.

Joi, responsabilii parcului au descoperit un alt tigru mort în zona tampon din jurul parcului naţional.

Potrivit lui Aryal, doi alţi tigri au murit la sfârşitul lunii trecute în pădurile din afara respectivului parc.

Aceste decese survin în contextul în care autorităţile din Nepal se pregătesc să încheie un recensământ privind numărul de tigri din zonele protejate ale ţării.

„Creşterea numărului de tigri ar fi putut cauza moartea acestor exemplare, însă va trebui să aşteptăm rezultatele”, a adăugat el.

Potrivit unui recensământ în 2013, numărul tigrilor bengalezi din Nepal era de 198, graţie legilor stricte împotriva braconajului şi a eforturilor la nivel de comunitate de conservare a acestei subspecii.

Potrivit DPA, circa 3.900 de tigri trăiesc în sălbăticie în întreaga lume.