DISTRIBUIȚI

O jurnalistă salvadoriană, Karla Turcios, dată dispărută duminică, a fost asasinată, a anunţat cotidianul La Prensa Grafica, aparţinând grupului pentru care lucra, transmit AFP şi EFE.

„Asasinarea jurnalistei Karla Turcios”, a scris jurnalul pe contul său de Twitter.

Potrivit cotidianului, corpul jurnalistei, în vârstă de 33 de ani, a fost descoperit pe un drum în împrejurimile localităţii Santa Rosa Guachipilin, la 100 de kilometri nord-est de San Salvador.

O sursă din cadrul procuraturii salvadoriene a declarat pentru AFP că sâmbătă seară a fost descoperit corpul femeii pe drumul respectiv, dar în absenţa documentelor personale victima nu putut fi identificată pe loc şi corpul a fost transferat la morgă.

Tânăra a fost probabil strangulată, ceea ce va trebui confirmat de autopsie, a adăugat sursa.

Dispariţia Karlei Turcios, mama unui copil, a fost semnalată duminică de familia sa şi de La Prensa Grafica.

Potrivit unui poliţist citat de cotidian, soţul jurnalistei, Mario Huezo, a „recunoscut cadavrul”.

„Suntem solidari cu familia în aceste momente dificile”, a declarat La Prensa Grafica, publicând pe Twitter o fotografie a tinerei jurnaliste.

Preşedintele Salvadorului, Salvador Sanchez Ceren, a condamnat pe contul său de Twitter uciderea ziaristei Karla Turcios.

„Am ordonat serviciilor noastre de securitate să efectueze o anchete rapidă şi eficientă pentru a trimite vinovaţii în faţa justiţiei cât mai curând posibil”, a scris şeful statului salvadorian, citat de EFE.

O sursă din cadrul procuraturii a declarat pentru AFP, fără să ofere detalii, că ancheta a început şi că „există diverse ipoteze” asupra morţii jurnalistei. „Nu există indicii că asasinarea ei are legătură cu activitatea de jurnalist”, a declarat directorul poliţiei naţionale, Howard Cotto, citat de presa salvadoriană.

Sursa – agerpres