DISTRIBUIȚI
Capăt de linie linie Satul de Vacanță - 1997

De-a lungul timpului, transportul în comun din municipiul Constanța, a trecut prin mai multe transformări. Desigur, cea mai importantă a fost renunțarea la mijloacele de transport în comun electrice. Tramvaiele și troleibuzele au devenit istorie și au rămas numai în pozele și filmările care pot fi găsite pe internet. Câțiva pasionați de acest subiect au păstrat imaginile și le-au expus pe site-ul flickr.com. Vă prezentăm cum arătau atunci zonele prin care treceau traseele de transport în comun versus aspectul lor actual.

Astăzi vă arătăm imagini de pe traseul fostului tramvai 100. Linia făcea legătura între Satul de Vacanță și Gara CFR. Avea dispeceratul la capătul de linie de la intrarea în stațiunea Mamaia, iar în apropierea Gării înconjura parcul de pe bulevardul Ferdinand. În anul 2004, tramvaiele au fost încluite cu autobuze.

Dispeceratul s-a mutat la Gară, iar autobuzele merg paralel cu parcul.

Stația Gara CFR a fostelor tramvaie 100, 101 (coborâre) și 104 (coborâre) este folosită astăzi de operatorii privați.

Stația Gara CFR a autobuzelor de pe linia 100 este acum în spațiul fostelor troleibuze.

Astăzi, autobuzele RATC operează și pe linia 100C, introdusă în anul 2004. Capetele de linie sunt la Gara CFR (în fața clădirii) și la Carrefour.

În perioada sezonului estival, RATC introduce și linia de autobuze etajate 100 Mamaia, care leagă zona Gării CFR de capătul de nord al stațiunii Mamaia.

Sursa foto vechi: www.flickr.com