DISTRIBUIȚI

În jur de 170 de zboruri şi peste 100 de curse feroviare au fost anulate joi în contextul în care agenţia meteorologică niponă a avertizat că vor exista condiţii de viscol, ninsori abundente şi vânt puternic în întreaga ţară, relatează DPA.

Agenţia meteorologică niponă a prognozat că un sistem de presiune scăzută va aduce condiţii de viscol în insula nordică Hokkaido, ceea ce a dus la anularea a 105 curse feroviare şi zeci de zboruri, a relatat ziarul Hokkaido Shimbun.

Stratul de zăpadă ar urma să ajungă până la 70 cm pe insula Hokkaido până vineri dimineaţă şi până la 50 cm în nord-estul Japoniei, potrivit agenţiei.

Furtuna ar putea genera valuri de până la 8 metri în nordul şi centrul Japoniei şi rafale de vânt cu viteze de până la 144 km/h, a avertizat agenţia.

Japonia a fost lovită de mai multe furtuni de zăpadă în această iarnă, peste zece persoane pierzându-şi viaţa. Cea mai puternică furtună din ultimii patru ani a lovit Tokyo la sfârşitul lunii ianuarie, provocând rănirea a sute de persoane şi producerea a peste 700 de accidente rutiere.

Sursa – agerpres