DISTRIBUIȚI

Metodele şi ideile de a combate numărul mare de accidente rutiere, indisciplina rutieră la volan sau tentaţia multora dintre şoferii de la noi din ţară de a călca mai mult pedala de acceleraţie decât permite legea, ia forme noi, surprinzătoare chiar.

Dacă de multe ori v-am semnalat în cadrul rubricii „Autoblitz”, propuneri legislative sau măsuri ale Poliţiei Rutiere, vă propunem acum să apelăm la ajutorul copiilor. Da, aţi citit bine, sprijinul calm şi nevinovat al celor mici, poate tempera de multe ori excesele celor mari.

Astfel, cu ajutorul aplicaţiei „Plimbă Ursul” copiii învață reguli de circulație și sunt implicați activ în siguranța rutieră. Jocul este disponibil gratuit în Google Play şi App Store.

Atunci când este activat într-o mașină în mers, jocul este direct influențat de viteza reală a mașinii, prin GPS. Când viteza legală este depășită, copilul este anunțat în timp real de către personajul principal din joc și este rugat să-l atenționeze pe șofer, indiferent dacă este tăticul sau mămica, pentru a încetini.

Dacă șoferul nu reduce viteza în timp util, copilul pierde puncte în joc sau jocul chiar se termină.

Aplicația „Plimbă Ursul” este un proiect dezvoltat de Automobil Clubul Român în colaborare cu Federaţia Internaţională a Automobilelor, în cadrul Campaniei Mondiale Decada Acţiunii pentru Siguranţa Rutieră până în 2020.

Redactor: Daniel HARALAMBIE