DISTRIBUIȚI

Circulaţia pe majoritatea drumurilor din Harghita se desfăşoară în condiţii de iarnă, joi dimineaţă, în urma ninsorilor care au căzut pe tot parcursul nopţii, drumarii acţionând pentru curăţarea carosabilului.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Harghita, Adrian Pănescu, a declarat că pe drumurile care traversează zonele de creastă stratul de zăpadă frământată ajunge la 3-4 centimetri, pe celelalte artere de circulaţie acesta fiind mai mic.

Drumarii au acţionat cu 36 de utilaje de deszăpezire cu lamă şi solniţă şi au împrăştiat peste 550 de tone de sare.

Două tiruri neechipate corespunzător au derapat pe DN 15 Topliţa-Borsec şi pe DN 11B Cozmeni-Casin, fiind nevoie de intervenţia drumarilor pentru a-şi putea continua drumul.

Stratul de zăpadă în afara carosabilului ajunge şi la 40 centimetri în zona Lacu Roşu şi continuă să ningă.

Echipaje de poliţie acţionează pe drumurile din judeţ, cu precădere pe cele care traversează trecătorile montane, pentru dirijarea circulaţiei.

Şoferilor li se recomandă să aibă maşinile echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza, iar cei care conduc maşini de mare tonaj să folosească lanţurile, atunci când circulă pe tronsoanele de munte.

Judeţul Harghita se află, până la ora 11:00, sub Cod galben de ninsori abundente, local viscolite, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă.

  • Circulaţie în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale şi judeţene din Botoșani

Circulaţia pe toate drumurile naţionale şi judeţene din Botoşani se desfăşoară, joi dimineaţă, în condiţii de iarnă, pe fondul ninsorilor abundente din ultimele 24 de ore.

Potrivit directorului Secţiei Drumuri Naţionale, Viorel Zacreţchi, pe toate drumurile de interes naţional s-a intervenit toată noaptea şi în cursul dimineţii de joi cu 37 de utilaje de deszăpezire.

„Zăpada de pe carosabil este de doi-trei centimetri. Este o zăpadă frământată. În pante s-a acţionat cu mai mult antiderapant, pentru a nu exista probleme la urcare”, a afirmat Zacreţchi.

De asemenea, şeful Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Cătălin Gheorghian, a declarat, pentru Agerpres, că pe drumurile judeţene s-a acţionat cu 29 de utilaje de deszăpezire.

Joi dimineaţă nu erau înregistrate drumuri blocate.