DISTRIBUIȚI
BEIJING, CHINA: A display of dogs greets visitors arriving for the opening of the Ditan (Temple of the Earth) Park temple fair to ring in the Lunar New Year, 28 January 2006 in Beijing. The most important holiday in the Chinese calendar, the Lunar New Year, also known as Spring Festival, begins with the Year of the Dog on 29 January. AFP PHOTO/Frederic J. BROWN (Photo credit should read FREDERIC J. BROWN/AFP/Getty Images)

Chinezii pun la punct ultimele pregătiri pentru a primi la 16 februarie Anul Câinelui cu o serie de festivaluri la nivel naţional, care au ca protagonişti gheaţa sau focul, informează luni postul naţional de televiziune CCTV citat de EFE.

În oraşul din centrul ţării Chongqing, de pe malul fluviului Yangtze, de exemplu, a fost recreat în acest sfârşit de săptămână dansul dragonului de foc în care o reprezentare a legendarei creaturi este arsă sub o ploaie de aşchii de gheaţă.

Aproximativ 10.000 de persoane au asistat la spectacol, o tradiţie de trei secole care se organizează la aceste date în diferite părţi ale Chinei şi care în 2013 a fost înregistrată de Ministerul Culturii ca tradiţie de interes naţional, astfel încât promovarea ei s-a intensificat.

În alte părţi ale gigantului asiatic, mai ales în zonele reci din nordul ţării, s-a optat pentru statui de gheaţă pentru a se lua rămas bun de la Anul Cocoşului şi a-i ura bun venit Câinelui, cum s-a întâmplat în localitatea Longqingxia, în afara capitalei Beijing, unde apa îngheţată şi zăpada au fost materiale de construcţie pentru castele şi palate temporare.

Longqingxia a decis de asemenea să ofere anul acesta festivalului şi o tematică olimpică, axată în special asupra sporturilor de iarnă, având în vedere că în această localitate se vor desfăşura patru competiţii de schi din cadrul JO de iarnă de la Beijing din 2022.

Sursa – agerpres