DISTRIBUIȚI

Deşi ar putea părea un banc, chiar unul foarte sec, în anul 2018, o ţară asiatică a interzis circulaţia maşinilor negre pe străzile Capitalei, după ce, în urmă cu trei ani, aceeaşi ţară a interzis importurile de vehicule vopsite în aceeaşi culoare.

În ziua de azi, marii constructori de automobile pun la dispoziţia clienţilor o paletă largă de culori, dar unii clienţi preferă, în continuare culorile obişnuite, spre exemplu albul sau negrul. Ei bine, dacă sunteţi fanul acestei non-culori şi să zicem că aţi trăi în Turkmenistan, atunci aveţi un ghinion cât se poate de mare.

De ce? Pentru că maşinile negre tocmai au fost interzise complet pe străzile capitalei Ashgabat. Motivul pentru care preşedintele a decretat acest lucru este cel puţin halucinant.

Potrivit unui ziar de notorietate de acolo, şeful statului este extrem de superstiţios şi crede că albul sau oricare altă culoare deschisă aduce noroc, iar negrul sau altă nuanţă închisă aduce numai ghinion.

Partea şi mai tragică este ca unii proprietari de maşini negre au aflat despre această măsură când s-au trezit dimineaţa că automobilele lor fuseseră ridicate de poliţie. Aceştia îşi pot recupera maşina numai dacă semnează un document prin care se angajează să revopsească maşina într-o nuanţă agreată de preşedinte.

Aşa cum era de aşteptat, toate atelierele specializate şi-au dublat preţurile, astfel că pentru o revopsire completă, cei din Turkmenistan vor trebui să plătească echivalentul a 1.000 de dolari, în loc de 500, cât era până acum.

Redactor: Daniel HARALAMBIE

Discuții

comments