DISTRIBUIȚI

Componentele grupului britanic Spice Girls s-au reunit vineri pentru prima dată după anul 2012 şi au anunţat public că vor să lucreze din nou împreună, informează AFP.

Cele cinci membre ale grupului – Victoria Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm şi Geri Horner -, care au avut mare succes în anii 1990, s-au reunit în reşedinţa pe care Geri Honer o deţine într-un cartier din nordul Londrei, în prezenţa fostului manager al trupei, Simon Fuller.

Spice Girls, un grup pop înfiinţat printr-un casting în 1994 şi care a avut succes pe plan internaţional încă de la primul single pe care l-a lansat, intitulat „Wannabe”, a publicat online mai multe fotografii ce au fost realizate în timpul acestei întâlniri speciale.

„Am petrecut o după-amiază minunată vorbind despre vieţile noastre din prezent şi amintindu-ne de momentele extraordinare petrecute împreună”, au declarat cele cinci artiste într-un comunicat difuzat de agentul lor.

„Suntem în continuare uluite de interesul generat de Spice Girls în lumea întreagă”, au afirmat componentele acestui grup feminin, care a vândut peste 85 de milioane de albume pe plan mondial, un record pentru această categorie.

Potrivit aceluiaşi comunicat, „a venit momentul să analizăm noi oportunităţi pentru a face anumite lucruri împreună”.

„Am fost toate de acord pentru a spune că există încă multe posibilităţi interesante şi care corespund celor de la originea trupei Spice Girls, întărind în acelaşi timp mesajul nostru de emancipare feminină, adresat generaţiilor viitoare”, au adăugat cele cinci membre ale formaţiei britanice.

Pe o reţea de socializare, Emma Bunton a promis că „viitorul va fi ‘spicy’ (‘picant’)”, iar Geri Horner (fostă Halliwell) a afirmat că Girl Power (puterea femeilor) este „în viaţă şi în stare bună de sănătate”.

Potrivit cotidianului britanic The Sun, cele cinci artiste au demarat proiecte ce prevăd apariţii la televiziune în China, contracte de publicitate şi compilaţii care vor include unele dintre cele mai de succes cântece din repertoriul lor.

Cele cinci membre ale grupului Spice Girls s-au despărţit în 2000, înainte de a se reuni cu ocazia unui turneu mondial susţinut în perioada 2007-2008 şi, apoi, din nou, la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din vara anului 2012, dar şi cu ocazia lansării musicalului „Viva Forever!”.

O revenire a grupului britanic, anunţată în 2016, la care urmau să participe doar Melanie Brown, Emma Bunton şi Geri Horner, nu s-a concretizat însă niciodată.