DISTRIBUIȚI

Netflix a anunţat joi achiziţionarea drepturilor de difuzare a filmului horror canadian, ‘Les Affamés’ (‘The Ravenous’), scris şi realizat de Robin Aubert, un regizor pe care l-a considerat „una din vocile excepţionale ale cinematografiei din Quebec”, relatează AFP.

‘Les Affamés’ a fascinat publicul canadian şi suntem încântaţi să facem să răsune această voce din Quebec pe scena mondială”, a declarat Scott Stuber, PDG al platformei online americane.

„Din SUA şi până în Japonia, trecând prin Franţa, milioane de membri ai Netflix vor fi în măsură să descopere acest concentrat de senzaţii puternice semnat Robin Aubert. Este un alt exemplu elocvent al investiţiei pe care compania l-a realizat în cultura canadiană pentru a face să strălucească povestirea şi actorii săi în cele patru colţuri ale lumii”, se adaugă în comunicat.

Filmul va fi disponibil din 2 martie 2018 pentru abonaţii Netflix, exceptând Canada, America Latină şi Europa de Est, a precizat compania. Canadienii vor putea viziona filmul pe această platformă începând din 2019.

Robin Aubert s-a declarat mândru că abonaţii Netflix vor putea „simţi frisoanele şi tresăririle versiunii originale în franceză, limba sa maternă, ale acestei povestiri impregnate de istorie şi mister, atât de bogată de nuanţată, ce caracterizează universul meu ca cineast”.

Scris şi realizat de Robin Aubert, avându-i în distribuţie pe Marc-André Grondin, Monia Chokri, Micheline Lanctŕot, Brigitte Poupart, Charlotte St-Martin, Marie-Ginette Guay, Luc Proulx şi Edouard Tremblay-Grenier, lungmetrajul ‘Les Affamés’ a fost prezentat la Festivalul de Film de la Toronto în septembrie 2017, înainte de lansarea în cinematografele canadiene în octombrie anul trecut.