DISTRIBUIȚI

Cântăreţul britanic Elton John a anunţat, miercuri, la New York, că va efectua un ”ultim” turneu amplu, ce va dura trei ani, înainte de a înceta să mai călătorească prin lume, pentru a se dedica educaţiei celor doi copii ai săi, transmite France Presse.

Starul în vârstă de 70 de ani a explicat că nu va pune capăt deocamdată carierei sale de muzician şi cântăreţ, lungă deja de peste 50 de ani, şi că va continua să producă muzică.

”Sper să continui să creez până la moartea mea”, a declarat el într-o conferinţă de presă la New York, difuzată în direct pe internet.

Cu acest anunţ, artistul englez a pus capăt suspansului pe care l-a creat de câteva săptămâni, scrie AFP.

Sir Elton John a explicat că acest ultim turneu mondial, ‘Farewell, Yellow Brick Road’, care urmează să înceapă în luna septembrie în Pennsylvania şi va include aproximativ 300 de date de concerte până în 2021, a fost o modalitate pentru el de a mulţumi publicului, care îl însoţeşte de la începutul anilor ’70.

Legendarul star a anunţat că va pune în scenă cel mai impresionant spectacol final al carierei sale pentru a spune „Mulţumesc şi La revedere” fanilor din întreaga lume.

Elton John a spus că a luat această decizie în 2015, în timpul unui sejur în sudul Franţei, apoi a planificat acest turneu în următorii doi ani.

„Priorităţile mele s-au schimbat. Avem copii şi asta mi-a schimbat viaţa”, a declarat cântăreţul. ”Asta nu înseamnă că spun că nu voi fi creativ, dar nu voi mai călători”, a adăugat el, citat de DPA.

În treacăt, el a tachinat-o pe Cher, dând asigurări că nu va continua să-şi ia adio de la scenă în mod fals cum face cântăreaţa americană de 15 ani.

Artistul a mai declarat că decizia de a-şi anunţa turneul final nu are legătură cu recentele sale probleme de sănătate. „Credeţi-mă, dacă faceţi vreodată 300 de spectacole, nu sunteţi bolnav”, a argumentat el.

Anunţul său intervine la mai puţin de un an după ce a fost obligat să anuleze o serie de spectacole când a contractat o infecţie bacteriană. Cântăreţul s-a îmbolnăvit ”brusc” în timpul unui zbor spre casă din Santiago, Chile, şi a fost internat în spital, unde a petrecut două nopţi la terapie intensivă. După întoarcerea acasă, a trebuit să anuleze datele din aprilie şi mai ale reprezentaţiilor de la rezidenţa din Las Vegas.

Nu a fost prima dată când starea de sănătate l-a împiedicat pe muzicianul veteran să urce pe scenă.

În 1999, i s-a montat un stimulator cardiac, când doctorii au descoperit că avea bătăi neregulate ale inimii, în timp ce în 2013, starul a susţinut 10 concerte chinuit de dureri, înainte de a anula restul turului, inclusiv o reprezentaţie în Hyde Park din Londra, după ce a fost diagnosticat cu apendicită.

La vremea aceea, Sir Elton John a spus că s-a simţit „recunoscător pentru a fi în viaţă”, dezvăluind că ar fi putut să moară în orice moment, în timp ce se străduia să-şi onoreze turneul său european fără să ştie că suferea de această boală.

În 2012, el a anulat o serie de spectacole în Statele Unite ca urmare a unei infecţii respiratorii pe care a contractat-o în timpul unui turneu. De asemenea, cântăreţul a mai ratat concerte şi din cauza unei intoxicaţii alimentare.

Turneul de adio ”Farewell Yellow Brick Road” va începe la 8 septembrie în Statele Unite, va ajunge în Europa în aprilie 2019, în Asia în noiembrie 2019 şi în Australia în decembrie 2019. În martie 2020 va ajunge în America de Sud, înainte de a se întoarce în Europa şi Marea Britanie la sfârşitul anului 2020, urmând să se încheie în America de Nord în 2021, conform Evening Standard.

Elton John a început să performeze la vârsta de 15 ani, în 1962, sub numele său de naştere, Reggie Dwight, la un pub lângă locuinţa sa din Pinner, Middlesex. În 1970, a fost în turneu în Statele Unite, unde a devenit un succes instantaneu.

A format Elton John Band şi a plecat curând în turneu mondial, devenind primul cântăreţ pop internaţional care a performat în Rusia sovietică.

La 24 februarie 1998 a devenit Sir Elton John, după înnobilarea sa de către Regina Angliei, Elisabeta a II-a, pentru serviciile aduse muzicii şi pentru acţiunea sa în favoarea organizaţiilor implicate în lupta împotriva SIDA .

Căsătorit cu David Furnish din 2014, Elton John are doi fii, Ilie (5 ani) şi Zachary (7 ani), născuţi de o mamă surogat.

Sursa – agerpres