DISTRIBUIȚI

În 2017, destinațiile de vacanță considerate alte dată ca fiind exotice s-au aflat printre preferințele celor care au ales să-și efectueze concediile în străinătate. Pentru a afla mai multe, am stat de vorbă cu președintele Asociației Litoral Delta Dunării, Cristian Bărhălescu.

„Pachetele au fost accesibile. În Thailanda era undeva sub 1000 de euro, o ofertă recurentă. Eu cred că turiștii români au reușit să atingă destinații care în anii anteriori păreau de vis. Chiar le spuneam de fiecare dată că sunt destinații exotice“, afirmă Bărhălescu.

Turcia, altă dată considerată „regina balului“ rămâne încă una dintre destinațiile cele mai căutate de către turiștii români.

„Putem spune că în continuare Turcia este una dintre destinațiile preferate ale constănțenilor asta și datorită faptului că sunt și suficient de mulți turci în zonă; influențele sunt clare, dar și datorită faptului că din punct de vedere calitate-preț, ca destinație externă, Turcia întrunește toate condițiile și oferă o satisfacție garantată pentru fiecare euro pe care l-ai plătit. Pachetele pot varia de la câteva zeci de euro până la mii de euro, dar de fiecare dată satisfacția este garantată“, a mai spus Cristian Bărhălescu.

Cât privește litoralul autohton, stațiunile din zona de sud par să își recapete culoarea de odinioară.

„Datorită promovării fervente pe care a avut-o Mamaia în ultimii 10-15 ani, grație spectacolelor și efectelor de media din ultimii ani este evident că tot litoralul a avut de câștigat. Pentru că cei care nu mai găseau în Mamaia locuri se duceau spre sudul litoralului, iar asta i-a forțat pe de o parte pe deținătorii de baze materiale din Neptun, Venus sau Saturn să își îmbunătățească facilitățile sau unii dintre ei care au vândut, au vândut unor investitori care au înțeles potențialul și iată, avem un model de bune practici atât în Mangalia, cât și în Venus. Și în Neptun sunt câteva hoteluri excepționale, în Eforie la fel“, ne-a mai dezvăluit președintele Asociației Litoral Delta Dunării.

Un material realizat de Adrian BĂNCILĂ