DISTRIBUIȚI

Având în vedere apropierea Anului Nou, polițiștii vă recomandă să țineți cont de câteva măsuri minime de protecție pentru a nu deveni victime ale vreunei infracțiuni în această perioadă.

 • Pentru prevenirea furturilor din locuință:
 1. Procuraţi şi montaţi la uşile de acces în apartamente, garaje şi la ferestre mecanisme de închidere sigure şi rezistente şi/sau grilaje.
 2. Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scării sau în curte.
 3. Când părăsiţi domiciliul verificaţi dacă aţi închis bine uşile şi ferestrele.
 4. Dacă lăsaţi cheia altei persoane pentru a avea grijă de casă, asiguraţi-vă că aceasta e de încredere.
 5. Dacă ați pierdut una din chei, schimbaţi yala.
 6. Nu lăsaţi singure sau nesupravegheate în locuinţa dvs. persoane pe care nu le cunoaşteţi suficient.
 7. Nu discutaţi în public, în prezenţa unor persoane necunoscute și nu postați pe rețelele de socializare, informații despre despre bunurile de valoare pe care le deţineţi şi locul unde le păstraţi.
 8. Când sunteţi plecat, nu lăsaţi nici o fereastră întredeschisă.
 9. Discutaţi doar cu persoanele apropiate despre absenţa îndelungată de la domiciliu și nu postați pe rețelele de socializare, informații despre absență.
 • Pentru prevenirea furturilor din buzunare:
 1. Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea sunt locurile cele mai vulnerabile şi cele mai des vizitate de hoţi.
 2. Dacă aveţi cumpărături, nu lăsaţi portofelul deasupra acestora.
 3. Nu vă lăudaţi în public și nu postați pe rețelele de socializare, informații despre faptul că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani.
 4. Dacă aveţi multe bagaje depozitaţi-le în faţa dumneavoastră şi nu le lăsaţi în grija copiilor.
 5. Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele şi cheile locuinţei. Dacă totuşi aţi făcut această imprudenţă şi v-au fost sustrase, procedaţi imediat la schimbarea sistemului de închidere a uşii de acces în locuinţă şi anunţaţi imediat furtul documentelor la cea mai apropiată unitate de poliţie.
 • Pentru prevenirea tâlhăriilor:
 1. Nu purtaţi telefonul mobil la vedere!
 2. Nu cumpăraţi telefoane mobile de la persoane puţin sau deloc cunoscute, pentru că obiectele ar putea proveni din furt sau tâlhărie!
 3. Evitaţi să călătoriţi prin locuri puţin luminate!
 4. Evitaţi consumul excesiv de băuturi alcoolice!
 5. Dacă locuiţi într-o zonă slab iluminată stradal, însoţiţi-vă copilul sau asiguraţi-vă că este însoţit de persoane de încredere.

Discuții

comments