DISTRIBUIȚI

Prinţul Harry şi logodnica sa americană, Meghan Markle, se vor căsători pe 19 mai anul viitor, la Castelul Windsor, a anunţat vineri Palatul Kensington, citat de Reuters şi AFP.

Nepotul reginei Elisabeta a II-a, al cincilea în ordinea succesiunii la tron, şi actriţa Meghan Markle, care a jucat în serialul american „Suits”, şi-au anunţat logodna luna trecută, pe 28 noiembrie.

„Alteţa sa regală prinţul Henry de Wales şi domnişoara Meghan Markle se vor căsători la 19 mai 2018”, a anunţat Palatul Kensington într-un comunicat.

Cuplul a decis să se căsătorească la castelul Windsor, la vest de Londra, deoarece este „un loc special pentru ei”, a adăugat sursa citată. Elisabeta a II-a, bunica în vârstă de 91 de ani a prinţului Harry, va participa la ceremonie.

Markle, în vârstă de 36 de ani, care a urmat o şcoală catolică când era copil dar acum se consideră a fi protestantă, va fi botezată în ritul anglican înainte de nuntă.

Ea intenţionează să devină cetăţean britanic, deşi îşi va păstra cetăţenia americană pe durata acestui proces, care poate dura mai mulţi ani. De asemenea, ea a decis să renunţe la cariera de actriţă şi la angajamentul său pe lângă ONU, unde milita pentru drepturile femeilor, pentru a se consacra activităţilor caritabile ale familiei regale.

Capela gotică St. George, în care va avea loc nunta, se află în incinta Castelului Windsor, care a fost reşedinţa familială a regilor şi reginelor britanice timp de aproape 1.000 de ani.

În capela St. George se află mormintele a zece suverani, printre care Henric al VIII-lea (rege între 1509 şi 1547) şi a treia sa soţie, Jane Seymour, şi Carol I, rege al Angliei, Scoţiei şi Irlandei între 1625 şi 1649.

Sursa – agerpres

Discuții

comments