DISTRIBUIȚI
Britain's Prince Harry poses with Meghan Markle in the Sunken Garden of Kensington Palace, London, Britain, November 27, 2017. REUTERS/Toby Melville

Prințul Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, se va căsători cu prietena sa, actrița americană Meghan Markle, în primăvara anului 2018, a anunțat luni Clarence House, reședința oficială tatălui său, prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice – transmit Reuters, EFE și France Presse.

Harry, în vârstă de 33 de ani, în prezent al cincilea pe linia de succesiune la tronul britanic, și Markle, în vârstă de 36 de ani, cel mai bine cunoscută pentru rolul ei din serialul „Suits”, s-au logodit la începutul acestei luni, se afirmă în comunicatul difuzat de Clarence House.

„Prințul Harry i-a informat pe Maiestatea Sa Regina și alți membri apropiați ai familiei sale. De asemenea, prințul Harry a cerut și a primit binecuvântarea părinților drei Markle”, adaugă textul.

Regina Elisabeta a II-a este ”încântată” de viitoarea căsătorie a nepotului său Harry. „Regina și ducele de Edinburgh sunt încântați de cuplu și le doresc multă fericire”, conform unui comunicat al Palatului Buckingham, citat de AFP.

”Suntem incredibil de fericiți pentru Meghan și Harry. Fiica noastră a fost întotdeauna o persoană bună și iubitoare. Să vedem uniunea ei cu Harry, cu care împărtășește aceleași calități, este o sursă de mare bucurie pentru noi, ca părinți”.”Îi dorim o viață fericită și suntem foarte entuziasmați pentru viitorul lor împreună”, afirmă părinții lui Markle, Thomas Markle și Doria Ragland într-un comunicat citat de Reuters.

Prințul Henry și Meghan sunt așteptați să apară în fața presei în cursul zilei de luni la Palatul Kensington, potrivit EFE.

După ce au aflat vestea, ducii de Cambridge, William (fratele mai mare al lui Harry) și Catherine, și-au exprimat satisfacția și au subliniat că a fost „minunat” să o întâlnească pe Meghan Markle și să-i vadă „atât de fericiți împreună”.

Data și locul nunții urmează să fie confirmate, conform comunicatului oficial al Clarence House, însă EFE speculează că nunta prințului Harry poate coincide cu nașterea celui de-al treilea fiu al ducilor de Cambridge.

Cuplul se va instala la Palatul Kensington, unde locuiește în prezent prințul Harry, precum și ducii de Cambridge și copiii acestora, George și Charlotte. Kate Middleton este însărcinată cu al treilea copil și urmează să nască tot în primăvara lui 2018.

Harry și Meghan s-au cunoscut în iulie 2016 prin intermediul unor prieteni. Prințul a confirmat public relația lor câteva luni mai târziu, într-o critică la adresa mass-media pentru că a încălcat viața privată a lui Markle, dar abia în septembrie anul acesta s-au afișat prima dată public la Jocurile Invictus din Toronto, un eveniment sportiv pentru veterani răniți. Markle, care locuiește în Canada, a fost văzută în ultimele zile la Londra, alimentând speculațiile cu privire la anunțarea căsătoriei.

„Suntem un cuplu. Suntem îndrăgostiți. (…) Suntem fericiți. Personal, îmi plac marile povești de dragoste”, a declarat Markle pentru revista Vanity Fair într-un interviu în acea lună.

Născut la 15 septembrie 1984 la Londra, fiul mai mic al moștenitorului tronului, prințul Charles, și al primei sale soții, prințesa Diana, Harry era cândva copilul sălbatic din familia regală, care a recunoscut că a fumat cannabis și s-a îmbătat când se afla sub limita legală de vârstă.

Dar de atunci, bucurându-se de o carieră militară de succes, în serviciu activ de două ori în Afganistan, el a devenit unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale britanice, nu doar acasă, ci și în toată lumea. Ca și mama sa, a devenit un susținător proeminent al acțiunilor de caritate pe probleme cum ar fi sănătatea mintală și SIDA.

Markle, care este divorțată, a apărut într-un număr de spectacole de televiziune și filme, cum ar fi „Bosses Horrible”, dar și-a câștigat faima pentru rolul ei „Rachel Zane” din serialul dramatic „Suits”. A avut și ea roluri proeminente în activitatea umanitară, cum ar fi cel de ambasador mondial pentru organizația de caritate pentru copii World Vision.

Meghan Markle va fi a doua femeie divorțată americană care va intra în familia regală britanică după Wallis Simpson, pentru care regele Edward al VIII-a trebuit să abdice în 1936.

Sursa – agerpres