DISTRIBUIȚI

Chitaristul Malcolm Young, cofondator al trupei de hard-rock australiene AC/DC, a murit sâmbătă la 64 de ani, potrivit unui comunicat al trupei postat pe contul său de Facebook și citat de AFP.

Suferind de mai mulți ani de demență, muzicianul s-a stins înconjurat de cei dragi. „Ca și chitarist, compozitor și vizionar, el a fost un perfecționist și o persoană unică”, a scris Angus Young pe rețelele de socializare.

„Fiind fratele meu îmi este greu să exprim în cuvinte ceea ce a însemnat pentru mine în timpul vieții, relația pe care am avut-o a fost unică și specială”, a adăugat Angus. El lasă în urma lui o moștenire uriașă care va dăinui totdeauna.

„Prin dăruirea și marele său angajament, el a fost forța care a impulsionat trupa”, se arată în mesajul postat de AC/DC pe Facebook. „Chitarist, compozitor și vizionar, el a fost un vizionar și o persoană unică”, adaugă textul.

Originari din Glasgow (Scoția), Malcolm Young și fratele său mai mic, Angus, au fondat trupa AC/DC în 1973 în Australia.

Chitarist și cofondator al grupului, Malcom Young a fost nevoit să se retragă de pe scenă în 2014 înainte de lansarea albumului ‘Rock or Bust’, pentru a urma un tratament împotriva demenței.

Pionier al hard rock, grupul a vândut peste 200 de milioane de albume din 1973 și a compus piese devenite clasice precum „Highway to Hell“, „Let There Be Rock“ ou „Back in Black“.

Anunțul trecerii în neființă a lui Malcom Young intervine la câteva săptămâni după decesul fratelui lor George Young, considerat mentorul grupului AC/DC.

Asemeni celorlalți membri ai AC/DC, Malcolm Young a fost inclus în 2003 în Rock & Roll Hall of Fame.

Malcolm Young s-a născut la 6 ianuarie 1953, în Glasgow (Scoția). A emigrat în Australia, la Sydney, în 1963. La începutul carierei, a cântat la chitară în diverse trupe locale. În 1971, s-a alăturat trupei australiene „Velvet Underground”, alături de care nu a avut succes. A părăsit trupa în 1973.

În perioada următoare, a început să cânte împreună cu fratele său, Angus, pentru o casă de discuri obscură, înainte de a-și face propria trupă, AC/DC. A compus pentru albumele trupei, de la „High Voltage”, debutul din 1975, la „Powerage” (1978), „High Way to Hell (1979), „Back in Black” (1980), „The Razor’s Edge” (1990), până la „Black Ice” (2008), potrivit www.thefamouspeople.com.

În 1988, a luptat cu dependența de alcool și, de teamă să nu calce pe urmele lui Bon Scott, s-a retras din trupă până în 1990, când înregistrează unul dintre cele mai de succes albume ale formației — „The Razor’s Edge”. A continuat să cânte cu trupa AC/DC până în aprilie 2014, an în care s-a retras de pe scenă pentru a urma un tratament împotriva demenței.

Asemeni celorlalți membri ai AC/DC, Malcolm Young a fost inclus, în 2003, în Rock & Roll Hall of Fame. De-a lungul timpului, grupul AC/DC a vândut peste 200 de milioane de albume.

Discuții

comments