DISTRIBUIȚI

S-ar putea face terapie cu delfini, la Constanţa, cu sprijinul unui psihoterapeut austriac.

Deocamdată se fac studii pentru a vedea care ar fi efectele asupra delfinilor, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) din Constanța.

„Vrem să studiem dacă delfinilor le place să facă delfinoterapie, fiindcă avem mijloace de a afla dacă intră în comunicare între ele și cu persoana aflată în terapia asistată, fiindcă, în urma acestor cercetări, deja se văd niște rezultate pe care le vom comunica la sfârșitul lunii noiembrie. Mărturisesc faptul că rezultatele de până acum au fost pozitive, dar în același timp ne cer și niște modificări pentru ca delfinii să aibă un regim de mișcare mai activ, pentru că sunt animale foarte dinamice și, în același timp, sarcina delfinului să nu fie prea exagerată și să existe persoane cu diferite dizabilități, care să îi stimuleze interesul și curiozitatea“, a explicat, pentru Radio Constanța, directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă.

Modernizarea Delfinariului permite materializarea acestei inițiative, deoarece sunt îndeplinite toate condițiile impuse de standardele europene – a mai precizat Adrian Bâlbă.