DISTRIBUIȚI

Deși departe de a avea o rețea de drumuri la nivelul altor țări din UE, România face noi pași în reabilitarea și dezvoltarea celei existente.

Astfel, șoseaua care leagă 13 localităţi din judeţul Braşov, numită şi „Drumul de sub munte”, şi care poate deveni alternativă la DN 1, între judeţele Sibiu şi Braşov, va fi reabilitată cu fonduri europene, valoarea proiectului semnat foarte recent fiind de 34 de milioane de euro.

„Drumul de sub munte“ pornește în comuna Şinca şi continuă până dincolo de oraşul Victoria, la limita cu judeţul Sibiu, în Cârţişoara, drumul către Transfăgărăşan. Este vorba, de fapt, de patru drumuri judeţene, care fac legatura între 13 localitati, arteră care poate deveni o alternativă pentru aglomeratul DN1.

Odată cu dezvoltarea infrastructurii, în zonă vor fi atraşi investitori, dar şi mult mai mulţi turişti, având în vederea frumuseţile locului. În perioada următoare, vor fi realizate procedurile de achiziţie a serviciilor de management execuţie-investiţie, verificare tehnică, audit financiar, informare şi publicitate, urmând ca ulterior să se dea ordinul de începere pentru întocmirea proiectului tehnic al investiţiei.

Unul dintre cei mai grei paşi în vederea accesării banilor europeni a fost efectuarea exproprierilor necesare, ţinând cont că şoseaua traversează mai multe localităţi.

Un material realizat de Daniel HARALAMBIE